fredag 25 september 2015

Veckan som gått

Under veckan har vi börjat lite smått med vårt projekt som tar sin utgångspunkt i barnens intresse för skogen. Barnen har utforskat skogen, spindlar och sniglar på olika sätt. I skogen hittade vi sniglar och annat spännande som man kunde titta närmre på! Inne har vi hittat spindlar (i plast) som vi tittat och känt på och som barnen bland annat haft som inspiration när de målat. 


De estetiska uttrycken har som vanligt varit många. Att måla med olika pennor både på papper och plexiglas har varit populärt. Play-doh leran har också använts flitigt, även tillsammans med andra material för att ge barnen fler möjligheter i sitt skapande. 


Sångsamlingen har ofta engagerat barnen och den här veckan har barnen själva tagit initiativ till samlingar som de hållit i tillsammans. Med ordlös kommunikation, rörelser och ett otroligt samspel har de spontant satt sig ner, trummat på benen, sjungit, hoppat runt och gömt varandra under filtar. Den här veckan har vi även fått en overhead till avdelningen som vi är väldigt glada för. Den kan leda oss till många nya utforskanden tillsammans!

1 kommentar:

  1. Det ser ut som ni haft en väldigt spännande och intressant vecka. Kul att ni kommit igång så bra med bloggen, good job!

    SvaraRadera