fredag 6 november 2015

Vecka 45

Veckan som nu passerat har givit både barn och pedagoger många nya upplevelser, idéer och roliga stunder. Bilder på barnens utforskande kan ni se nedan! Vi pedagoger har haft två workshops under veckan, både i hur vi kan använda musiken som språk och hur vi kan arbeta med lera tillsammans med barnen. Väldigt kul och inspirerande för oss att föra vidare till barnen!

Vi har även haft en gemensam sångsamling på Gullvivan på fredag förmiddag där vi bland annat övade på sånger inför Luciafirandet den 11e december. Se mer information om detta firande på avdelningens dörr!

Kom ihåg inför nästa vecka: Fotografering på torsdag 12e kl. 8.30, kom i god tid så att ditt barn hinner vara med!

Vi inledde veckan med att måla och barnen uttryckte vad de tänkte medan de skapade.
-Jag målar regnbågen!
-Mamma, mamma
Vi utforskade material från skogen tillsammans med  limstift och papper. 
Det finns mycket spännande att undersöka i skogen. Nu när barnen blivit
bekanta med miljön har de även börjat närstudera den.
En grupp barn började spontant hasa ner för en sluttning i skogen och sa -Åka rutschkana. De såg direkt lutningen och kopplade den till tidigare erfarenheter av att åka rutschkana. Vi visade en video på deras åkande i skogen för barnen senare inomhus. Vi utmanade även barnen genom att fråga om det finns några rutschkanor inne eller om de kan bygga själva. Detta ledde till att barnen samarbetade, tänkte till och byggde rutschkanor i flera olika storlekar med olika material, samt prövade vem som fick plats att åka på kanan. Vi gick senare till en lekpark och prövade ytterligare en ny rutschkana där både barn och bilar fick åka. Vi kan se att barnen fått tänka till kring matematik, teknik och samarbete då de konstruerat och lokaliserat kanor, testat friktion och hastighet, beräknat lutning och funderat kring storlek och hållfasthet. 
Alla kompisar på promenad. Barnen tar själva initiativ till att
hålla varandra i handen och att se till att alla är med.

Barnen samlar på nya upplevelser i en lekpark vi inte varit i tidigare.  

Det fanns mycket att pröva och alla barn utforskade parken på sitt sätt, med mycket glädje.

Efter inspiration på vår workshop började vi även att introducera lera tillsammans med stora pärlor. Skapandet och fantasin tog genast fart! Detta är något alla barn ska få pröva på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar