fredag 20 november 2015

Vecka 47

Under veckan har vi varit i stora skogen utanför förskolan och studerat det som intresserar barnen. Något som barnen förundras över är de små blåbären som man fortfarande kan hitta.
Barnens reaktioner: -Titta! Liten!
Vi vände även blickarna uppåt mot trädkronorna, och vi kunde se allra högst upp till toppen nu när löven inte längre skymmer sikten.
-Wow stor!
Vi pratade om barnens upptäckter av stort och litet, samt tillförde matematiska begrepp och jämförelseord som stor, större, störst och liten, mindre, minst.
I parken nedanför skogen finns det en båt, i båten prövade, beräknade och mätte barnen hur många som fick plats i gropen som bildats i hörnet. Vi räknade sen tillsammans hur många barn som fick plats.Vi har fortsatt att arbeta med lera eftersom barnen visat stort intresse för detta. Barnen visar på många olika sätt att utforska leran, någon delar leran i små delar, en annan placerar ut sina smådelar med stor precision på en kniv och en tredje gör långa korvar som fogas samman.
Barnen har deltagit i tillverkningen av play-doh, det var spännande att se hur alla ingredienser (delar) tillslut bildade en sammansatt deg (helhet).Självklart har vi även arbetat med det färdiga resultatet!
Här bygger vi med klossar, både större och mindre varianter.På fredagsförmiddagen hade vi en gemensam sångsamling med Gullvivans och Violens barn hos oss på Näckrosen, där vi framförallt övade på julsånger inför luciafirandet den 11e december. På eftermiddagen var vi inne och hade fredagsmys. Vi tittade på musikvideos, sjöng och höll om varandra:)Trevlig helg från oss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar