lördag 28 november 2015

Vecka 48

Barnens intresse för skogen håller i sig och denna vecka har vi gått på språk- och matematikpromenad i stora skogen. Vi pratade om stort, litet, högt och lågt, vi satte oss på marken och tittade upp mot de höga trädtopparna och himlen.När vi vände blickarna uppåt upptäckte vi något spännande som satt fast på träden. 
Ett barns reaktion: -En stuga! 


Vi har tidigare tagit in kottar som barnen hittat i skogen. Den här veckan utforskade barnen kottarna på nya sätt med hjälp av färg och pensel.

När ett barn kombinerade sitt intresse för bilar med intresset för att måla upptäckte han en helt ny teknik som vidgade möjligheterna till skapande.


Två barn bygger ett hus med stora pappklossar och utvecklar sin samarbetsförmåga samtidigt som de använder matematik för att beräkna hur de ska få ihop sitt bygge. Under stor koncentration och med ett tydligt mål bygger de, justerar och kommunicerar med varandra om hur de vill att huset ska se ut. Vi mäter sedan vilka som får plats i huset och räknar tillsammans hur många klossar de använt. Barnen har arbetat med play-doh på ljuskuben tillsammans med glasspinnar och sugrör. Det var spännande att göra hål och se ljuset komma fram.Vid vattenkranen kan barnen stå länge, de tvättar händerna och utforskar strålen och skummet som bildas av tvålen. Nu har vi satt upp stjärnor i fönstren och pyntat inför 1a advent. Barnen reagerade med glädje, några av reaktionerna: -Titta, stjärna! 
-Blinka lilla! -Vill krama stjärnan


Med det önskar vi er en trevlig adventshelg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar