fredag 11 december 2015

Vecka 49-50

Vi vill inleda med att tacka alla föräldrar, släkt och vänner som kom och firade Lucia med oss idag! 

Förutom Nobel och Luciafirande har det som vanligt varit full aktivitet i barngruppen! 


Ett barn som tidigare intresserat sig för att bygga med de stora pappklossarna fortsatte i veckan sitt byggprojekt. Barnet fick med sig sina kompisar och tillsammans började de bygga så långt som det gick. -Ska va lång! förklarar hon.


De samarbetar för att se till att alla klossar sitter ihop och att de bildar en perfekt rät linje.Hur kan man göra bygget ännu längre frågar pedagogen och barnet funderar en stund.


Hon vänder sedan alla klossar åt samma håll och då når bygget ända till väggen! Det går inte att ta miste på hur glad och stolt hon blir när hon löst problemet.


Vi återupptar projektet senare under dagen och barnen inser att vi måste ha fler klossar för att kunna bygga ännu längre. Som tur var fanns det fler som vi hjälptes åt att vika ihop. 


Flera barn tar numera själva initiativ till att måla, var och en av dem har sina speciella mönster och tekniker när de målar. Ovan målar ett barn många små prickar som i sin tur bildar ett mönster och en helhet på papperet. 


Barnet ovan målar många cirklar i olika storlekar som bildar en stor, ifylld cirkel.


Barnen har även målat på olika material, ovan en frigolitboll och nedan en pappersrulle.Barnen väljer själva material i ateljén. Här limmar de silkespapper och garn på papper.Vi gör snögubbar med hjälp av olika cirklar, limstift och papper.Här försöker ett barn träffa hålet (cirkeln) med en blyertspenna. 


Vår overhead fungerar igen efter några veckor utan lampa. Vi passade på att utforska ljus med hjälp av play-doh som vi projicerade upp på väggen. Barnen gjorde hål och utforskade hur ljuset trängde igenom och hur bilden på väggen ändrades när man ändrade formen på leran. Många spännande upptäckter! 


Vi på Näckrosen önskar er en trevlig luciahelg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar